Mat og drikke
Bruk av lokale råvarer er sentralt for mattradisjonane i Fyresdal. For besøkande resulterar dette gjerne i nye, spennande smaksopplevingar. Nokre av serveringsstadane har sin eigen lokale spesialitet, til dømes kjøt frå elg, rådyr eller lokal fisk, med sjølvplukka bær frå skogane i dalen til dessert.
Her finn du oversikt per 1. mars 2023.
Kafé og restaurant:
Matbutikkar:
Lokalmatprodusentar i Fyresdal:
- Aketun fisk – gardsutsal av diverse fiskeprodukt, kake, saft og sjokolade
- Fjellgardsmat
- Fyrismoen – egg, is og kaffi
- Geitstadhonning (finst i butikkane)
- Karen Hilde Valebjørg – egg og honning
- Lokalmatbua ved presegardsløa – kjøtmat frå mellom anna Snarteland
- Smylefår – har ikkje eige utsal, men kan kontaktast for vare
- Telemarklam
- Tortveit
- Åsbergtunet – planlagt opning i 2023, har bakevarer, skal bli butikk og kafé
Overnatting
Fyresdal har eit spanande og variert tilbod av overnattingsplassar. Ei hytte aleine med vakker utsikt over vatnet, ein gammal gjestegard eller på eit vertshus i sentrum. Valet er ditt!
Her finn du eit utval:
- Berstøylen
- Birtehytta
- Fiskebustøylen
- Fyresdal Bed & Breakfast
- Fyresdal Kurs og Leirsted
- Fossum Kurs- og Feriesenter og Fossumsanden Camping
- Gamle Tovsli
- Hesteeventyr
- Kvipt Gjestegard
- Rindebakken Skysstasjon
- Rolleivstad
- Telemark Camping & Inn
- Tone og Tors Hytteutleige
- Tovslid Hytter
- Tveit
- Uppistog Lie hytte
- Utsikten Hytteutleige
- Wæthing Søndre
- Øyne Camping