Det kan vere utfordrande å informere godt nok om ulike tiltak og prosjekt, men det er nå på tide med nokre oppdateringar kring vårt samarbeid med influensar Gisle.

Gisle kom til Fyresdal 1. mai. Oppdraget hans er å vere ein samfunnsutviklar som skal formidle livet på bygda, men også utfordre samfunnet på kvifor ikkje fleire vel å leve slik vi gjer i Fyresdal. 

Pandemien har, på trass av alt det negative, skapt eit mogleigheitsrom for Fyresdal når det gjeld å trekke til seg nye innbyggarar og verksemder.

Gisle sitt hovudmål i mange prosjekt er å bevege til haldningsendringar når det gjeld inkludering og mangfald, også i Fyresdal. Gisle har mange jern i elden og manøvrerer mellom prosjekt både innanfor og utanfor kommunen, slik ein influensar ofte arbeider. Under skildrar han noko av det han har gjort, og dei utfordringar han har møtt på.

«I mai satte jeg føttene mine i Fyresdal for første gang siden jeg var bare barnet. Å flytte et i utgangspunktet hektisk liv med mange ulike forpliktelser er litt av en prosess, og har hittil bydd på mange timer med pendling til Oslo for å følge opp jobbprosjekter som ikke kan gjøres fra hjemmekontor.

Men jeg har heldigvis også rukket å få en smakebit av hva livet på bygda kan være: 

Jeg har ivrig holdt øye med naboens drektige Telemarks-ku. Jeg har vært deltidspappa for en hel grisefamilie, som kommer løpende hver gang jeg dukker opp med gamle jordbær og croissanter fra Spar. Jeg har badet i kulpen nedi svingen mens himmelen er farget rosa av solnedgangen. Jeg har fått servert nypresset eplejuice og ferske egg fra hagen av naboene som kjente besteforeldrene mine. Og jeg har både klatret og padlet bare minutter unna gården jeg bor på. Opplevelser for livet! Og her i Fyresdal finnes alt dette rett utenfor døra.

Prosjektet med å fortelle om hvordan det er å flytte fra by til bygd engasjerer. For eksempel har femti tusen sett videoen av en lykkelig grisefamilie som lunter etter meg på Instagram, og innboksen er fylt med hundrevis av meldinger fra nysgjerrige følgere. Og jeg har jo såvidt fått satt ned koffertene! 

Dagene mine har hittil vært fylt med mye jobb, men jeg håper jeg snart også får mer tid til å utforske mer av Fyresdal og Vest-Telemark.  Og kanskje, etter hvert, finner litt ro, også.»

Gisle har ulike ting på gang og fleire overraskingar på lur det neste halvåret! Men hugs at det er Instagram som er formidlingskanalen hans, så dersom du ynskjer å henge med, bør du fylgje han på instagram.com/firgisle.

I går var Gisle på besøk i ungdomsrådet – eit spennande og godt møte, og ungdomsrådet ser fram til vidare samarbeid!